Jarmark św. Dominika 2025 w Gdańsku. Cuda i cudeńka wybrane! Poznaj zwycięzców Grand Prix
Konkurs Grand Prix Jarmarku św. Dominika odbywa się od roku 2001, czyli tegoroczna edycja jest już dwudziesta piąta – ma promować najlepszych wystawców i zachęcać do konsekwentnego podnoszenia jakości oferowanych wyrobów. Jurorzy wybrali się między stragany i stoiska, by ocenić wystawców w kategoriach:
- Dobry Pomysł – dla najlepszych rękodzielników i rzemieślników,
- Dobry Smakołyk – dla wystawców z ofertą spożywczą,
- Dobry Smak, w dwóch podkategoriach: gotowanie na żywo oraz prezentacja gotowych dań.
Zwycięzcy konkursu Cuda i cudeńka 2025
Oto najlepsi w kategorii Dobry Pomysł:
- Grand Prix dla Pracowni Rękodzieła Jednorożec-Unicorns z Olkusza za ręcznie wykonane buty z makramy;

- Wyróżnienie dla Pati Manufaktura Skóry z Łodzi za ręcznie wykonane torebki skórzane.

Zwycięzcy kategorii Dobry Smakołyk:
- Grand Prix dla firmy Kornino Gospodarstwo Rolne Alina Romaniuk z Hajnówki za suszone zioła, mieszanki ziołowe, liofilizowane owoce i warzywa, pudry ziołowe.

- Wyróżnienie dla Ms Cookie z Gdańska za ciasteczka maślane w amerykańskim stylu.

- Wyróżnienie dla Żuławskich Smaków za regionalne sery dojrzewające.

Najlepsi w kategorii Dobry Smak:
- Arvalava za otomin wrap z wołowiną, w podkategorii gotowanie na żywo.
- Foodcar Karol Abramowicz za Arenas, w podkategorii gotowych dań.
- Wyróżnienie dla Dżeva za kawę na piasku.
Wyróżnienie dla Solarium za curry wurst.
Nagrody dla najlepszych wystawców Jarmarku św. Dominika 2025
Grand Prix to nie tylko znacząca promocja, to również wymiernej postaci nagrody – laureaci otrzymali statuetki, vouchery o wartości 5 tys. zł na zakup stoiska na Jarmarku św. Dominika 2026, pamiątkowe dyplomy oraz vouchery od Polferries na rejs do Szwecji.
Za wyróżnienia przygotowano pamiątkowe dyplomy oraz gadżety Jarmarku św. Dominika 2025. W kategorii Dobry Smak wyróżnieni oraz zwycięzcy dodatkowo otrzymali upominki od Zakładu Porcelany Stołowej Lubiana.
























Napisz komentarz
Komentarze