Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Ziaja kosmetyki kokos i pomarańcza
Reklama

Od bułeczek bao po „vołowinę” po mongolsku – Wege Festiwal w Gdańsku

Spróbować wegetariańskich i wegańskich przysmaków takich jak chilli sin carne, aromatycznych bułeczek bao z orientalnymi dodatkami i „vołowiny” po mongolsku, ale też zakupić ręcznie wykonane, unikalne ubrania, rzemieślniczą porcelanę czy sokowirówkę można było w weekend w Gdańsku. Na stadion Polsat Plus Arena 20 i 21 stycznia 2024 roku, mimo niesprzyjającej pogody, tłumy ściągnął Wege Festiwal.
Wege Festiwal Gdańsk
Wege Festiwal Gdańsk

Autor: Robert Rozmus | Zawsze Pomorze

Chałwa i słodycze, grzaniec, kawa w najróżniejszych wariacjach oraz szczególnie pożądane przy wietrznej, zimowej aurze gorące jedzenie - potrawy z najodleglejszych zakątków globu czekały w sobotę i niedzielę (20-21 stycznia) w sali VIP Polsat Plus Arena Gdańsk.

Wege Festiwal, który obok dziesiątek zdrowych, roślinnych potraw do spożycia na miejscu i zabrania do domu, oferował również możliwość zakupu biżuterii, ubrań czy zastawy stołowej przyciągnął setki, jeśli nie tysiące gości. Zgodnie z zapowiedziami organizatorów, impreza zgromadziła nie tylko lokalne wegetariańskie i wegańskie restauracje, ale też blogerów i ekspertów z dziedziny dietetyki. Spróbować można było m.in. bezmięsnych odpowiedników tradycyjnych kuchennych składników takich jak „qrczak” czy „vołowina”.

Zobacz też: Kociewska Makowa Koza i jej ser uwiodły Karola Okrasę - Pomorskie - Kraina Pięciu Żywiołów

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama