Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Ziaja kosmetyki kokos i pomarańcza
Reklama

X Slow Fest w Sopocie. Było upalnie i smacznie na molo

70 tysięcy porcji degustacyjnych, 2000 kilogramów ryb bałtyckich i atlantyckich, 500 kilogramów ryb z kaszubskich jezior i rzek i 500 kilogramów produktów regionalnych przygotowano dla łakomczuchów w Sopocie – a wszystko w ramach dziesiątej, jubileuszowej edycji imprezy Slow Fest, która w weekend, 25 i 26 czerwca odbyła się na molo.
X Slow Fest w Sopocie. Było upalnie i smacznie na molo
X Slow Fest na molo w Sopocie (fot. Olek Knitter | Zawsze Pomorze)

Oj było gorąco i smacznie w sobotę i niedzielę (25/26 czerwca) na sopockim molo. Po raz dziesiąty odbyła się tu kulinarna uczta Slow Fest. Impreza ta cieszy się spory zainteresowaniem nie tylko wśród mieszkańców Sopotu i samego Trójmiasta, ale też wśród turystów. Slow Fest to wielka, wspólna uczta na molo w Sopocie. Dania na oczach spacerowiczów przygotowywało jednocześnie kilkudziesięciu kucharzy i pasjonatów - z Trójmiasta, ale i całej Polski.

Podniebienia można było uraczyć kiszonymi śledziami, marynowanymi szyszkami, serami z całego świata, kandyzowanymi igłami sosny, a także przetworami, wypiekami oraz oczywiście różnego rodzaju trunkami.


 


 



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama